هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند
سرخط خبرها

فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند

  • کد خبر: ۳۲۹۳۰۸
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در سطح شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. به‌طورکلی با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه، از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

علی روحبخش در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز با تأکید بر ضرورت توجه ویژه مردم به مجوز‌های قانونی فعالیت عطاری‌ها اظهار کرد: به‌طورکلی در عطاری‌ها آنچه موردتأیید است، این است که گیاه دارویی عرضه شود و نه داروی گیاهی. جای عرضه داروی گیاهی، داروخانه است و ما عطاری مجاز را محلی می‌دانیم که گیاه دارویی به‌صورت خام عرضه شود و هرگونه تغییروتحولی که قرار است روی گیاه دارویی انجام شود، باید زیرنظر داروخانه مجاز و معتبر باشد تا پشتوانه قانونی پیدا کند.

وی افزود: اگر مردم داروی گیاهی استانداردی می‌خواهند که سازمان غذا و دارو آن را تأیید کرده باشد، جایش داروخانه است. می‌توانند مراجعه کنند به داروساز، مشورت لازم را انجام دهند، یا داروی گیاهی خاص را سفارش دهند یا داروی موجود را تهیه کنند. امروز هم چنین مصادیقی فراوان هستند و دارو‌های متنوع و متعددی در داروخانه‌ها بر پایه ریشه‌های گیاهی وجود دارد که می‌توانند از آن استفاده کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر قرار بر استفاده از دارو به‌عنوان گیاه خام باشد، آن‌وقت است که عطاری‌ها محل مراجعه معقول خواهند بود. اگرچه بازهم نگرانی‌هایی وجود دارد که محصولات خامی که در عطاری‌ها عرضه شود یا منقضی‌شده و ناسالم باشد یا اصلاً آن گیاهی نباشد که بتواند خواص دارویی لازم را داشته باشد. شما ببینید ما امروز توصیه‌های علمی و ثابت‌شده‌ای داریم که مثلاً یک نوع یا انواع خاص از گیاهان دارویی برای مثلاً دیابت می‌تواند مفید باشد، اما هستند عطاری‌هایی که گیاه دیگری را با خواص نامرتبط به مشتری عرضه می‌کنند و مردمی هم که ناآگاه باشند، اعتماد و استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، زیاد مشاهده می‌شود گیاهانی که در عطاری‌ها عرضه می‌شوند، حتی اگرهم خام و موردتأیید باشند، به شکل مناسب و اصولی فرآوری نشده‌اند، پر از کپک و آلودگی هستند و زیان‌های آن‌ها از فوایدشان بیشتر می‌شود. بر همین اساس، اخیراً جلسات هماهنگی متعددی ذیل سازمان غذا و دارو برگزار شده و قرار است شرکت‌های مشخصی در این حوزه ورود کنند. به این معنا که گیاهان دارویی را استحصال کنند و پس از فرآوری اصولی به بازار برسانند.

روحبخش تصریح کرد: امروزه حدود ۳ هزار عطاری در شهرستان مشهد داریم که تقریباً نیمی از آن‌ها پروانه فعالیت مجاز دارند. البته این صحبت‌ها به‌معنای زیرسؤال‌بردن خدمات عطاری‌ها یا جانبداری از داروخانه‌ها نیست و قطعاً تخلفاتی در سطح داروخانه‌ها هم رخ می‌دهد، اما به‌طور کلی، با توجه به فعالیت گسترده عطاری‌های غیرمجاز، توصیه اکید ما به مردم این است که پیش از مراجعه از فعالیت قانونی آن عطاری اطمینان حاصل کنند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره عرضه دارو‌های گیاهی در مطب‌های طب سنتی هم گفت: در این مطب‌ها به‌طورکلی پزشکانی فعالیت دارند که دانش عمومی و تخصصی لازم برای نسخه‌نویسی براساس گیاهان دارویی را دارند. بر همین اساس، چون فرآوری گیاهان دارویی در مطب‌های طب سنتی به‌صورت اختصاصی انجام می‌شود و مثلاً یک دارو به‌طور خاص برای یک مریض تولید می‌شود، دانشگاه علوم‌پزشکی دیگر در این حوزه دخالت نمی‌کند و فقط این حق را برای مردم محفوظ می‌داند که اگر عارضه‌ای حاصل شد، شکایت کنند و به آن رسیدگی شود.

به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، چنین رویه‌ای در داروخانه‌ها هم وجود دارد و زیاد پیش می‌آید که داروساز ما تصمیم می‌گیرد مثلاً برای یک عارضه پوستی مشخص، یک کرم مشخص با یک فرمولاسیون ویژه برای مریض بسازد. ما در این مسائل ورود نمی‌کنیم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد فقط به‌عنوان مرجع رسیدگی به شکایات به تکالیف قانونی خود عمل خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->